رم لپ تاپ دست دوم
رم لپ تاپ دست دوم در واقع نوعی از حافظه برای ذخیرهسازی دادهها می باشد که اجازه خواندن و نوشتن فایلها در مدت زمانی کوتاه را می دهد. دسترسی به داده ها با سرعت بالا در اختیار رم ها هستند و بنابراین یکی از فاکتورهای اصلی در سرعت بالای سیستم می باشد. رم لپ تاپ حافظه ای موقتی می باشد که در هر بار راه اندازی دستگاه، اطلاعات از روی آن پاک می گردند. این خصوصیت رم لپ تاپ باعث می گردد که در برنامه هایی مانند ورد که نیاز به تغییر مداوم و سریع می باشد، کمک بسیاری نماید. پس افزایش رم لپ تاپ باعث افزایش سرعت سیستم خواهد شد ولی تا جایی که مجاز باشد. استفاده بیش از حد رم برای لپ تاپ نیز، دادن هزینه ی اضافه می باشد.
فروشگاه اینترنتی اطلاع گستر ارائه دهنده انواع لپ تاپ کارکرده با بهترین قیمت ها و بالاترین کیفیت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
معرفی رم لپ تاپ دست دوم
در واقع RAM ها از سه نوع DDR1، DDR2 ،DDR3 تشکیل شده اند که همه آنها زیر مجموعه ی SDRAM ها می باشند. کار این سه رم مشابه یکدیگر می باشد ولی در طراحی فیزیکی و عملکرد با هم تفاوت دارند. اطلاع از این تفاوت ها باعث می شود که مدل رم لپ تاپ خودتان را بشناسید تا اگر زمانی به تعویض یا تعمیر و یا افزایش رم احتیاج داشتید به مشکلی برنخورید. ماژول های رم برای عملیات سریع تر، حجم زیادی از رم را پشتیبانی می نماید و برای هماهنگ شدن با پردازنده های سریع و قوی تر، هر روز در حال پیشرفت می باشند.
تفاوت های بین DDR1-DDR2 -DDR3
- تعداد پین های هر رم
- ولتاژ مورد بهره برداری
- زمان انتقال داده های هر کدام
- فرکانس زمانی رم ها در حال اجرا
- موقعیت قرارگیری Notch در ماژول
موارد گفته شده بالا در زمان مقایسه حافظه رم لپ تاپ ها با همدیگر، تفاوت های هر رم را با دیگری مشخص می نماید، بنابراین آنها با یکدیگر سازگار نیستند و نمی توان آنها را در کنار هم استفاده نمود. رم در واقع داده ها را قبل و بعد از پردازش به صورت موقت ذخیره می نماید که در حال حاضر در نسخه ها و سرعت های مختلف قابل دسترسی می باشد. حافظه رم را به عنوان حافظه دسترسی تصادفی می شناسند که به همین دلیل آنها به عنوان SDRAM از نسخه هایDDR1، DDR2 یا DDR3 خواهند نامید که قادر به ارائه دو انتقال داده برای هر چرخه زمانی در ثانیه می باشند.
بخش اول
بخش اول رم لپ تاپ به حافظه رم۱ DDR اختصاص دارد. این حافظه دارای ۲۰۰ پایه بوده و معمولاً به مدل های زیر ساخته می شوند :
DDR266 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم فرکانس باس ۲۶۶MHZ راه اندازی می شود .
DDR333 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم فرکانس باس ۳۳۳MHZ راه اندازی می شود .
بخش دوم
بخش دوم رم لپ تاپ به حافظه رم DDR2 اختصاص دارد. رم های ۲ DDR جانشین رم های ۱DDR شدند و سرعت انتقال داده ها را تا ۶٫۴ گیگابایت در ثانیه بالاتر برده است. این رم لپ تاپ با ولتاژ پایین کار می کند و عملکرد بسیار خوبی را نسبت به DDR1 به دلیل کارکرد سریع تر و کم بودن ولتاژ (۱٫۸ ولت) انجام می دهد. یک سری از فرمان ساده می تواند عملکرد بهتر نسبت به DDR1 را به کاربران ارائه نماید.
۴۰۰۰-DDR2 : این حافظه رم لپ تاپ در فرکانس باس ۲۰۰MHZ راه اندازی می شود .
۵۳۳-DDR2 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۲۶۶MHZ راه اندازی می شود .
DDR2-667 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۳۳۳MHZ راه اندازی می شود .
DDR2-800 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۴۰۰MHZ راه اندازی می شود .
بخش سوم
بخش سوم از رم لپ تاپ حافظه رم DDR3 می باشد که متعلق به جدیدترین نسل یعنی نسل سوم رم لپ تاپ دست دوم می باشد و نسخه بهبود یافته تر از DDR2 با بهبود پهنای باند انتقال داده و مصرف برق پایین تر است. رم های DDR3 لپ تاپ ها برای کار در ۴۰۰ مگاهرتز تا ۱۰۶۶ مگاهرتز طراحی شده اند و می تواند از ۶٫۴۰ گیگابایت به ۱۷ گیگابایت در ثانیه انتقال یابد. طراحی DDR3 رم لپ تاپ دست دوم باعث می شود ظرفیت تراشه از ۵۱۲ مگابایت تا ۱۶ گیگابایت باشد.
DDR3-800 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۴۰۰ MHZ راه اندازی می شود .
DDR3-1066 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۵۳۳ MHZ راه اندازی می شود .
DDR3-1333 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۶۶۷ MHZ را ه اندازی می شود .
DDR3-1600 : این حافظه رم لپ تاپ دست دوم در فرکانس باس ۸۰۰ MHZ راه اندازی می شود .
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و فن آوری حافظه کامپیوتر، رم های DDR1 قدیمی و منسوخ شده و دیگر تولید نمی گردد. با توجه به عملکرد بهتر و اندازه مناسب تره حافظه های DDR2 و DDR3 از این نسل ها استفاده بیشتری می شود و حافظه رم DDR4 نیز تازه به بازار عرضه شده ولی اکثر لپ تاپ ها با حافظه DDR3 به بازار عرضه می شوند.
نکاتی در مورد رم لپ تاپ دست دوم
- لپ تاپ های دست دوم شبیه کامیپوترهای رومیزی ها نیستند که به راحتی بتوان قطعات آن را جایگزین یا تعویض کرد و این ممکن است که لپ تاپ شما اصلاً قابلیت ارتقاء را نداشته باشد.
- با توجه به نکته که لپ تاپ ها در حال باریک تر شدن هر روزه می باشند پس به روزرسانی و جایگزینی سخت افزارهای آن ها هم سخت تر خواهد شد. در واقع لپ تاپ ها در حال پیشروی به سمت غیر قابل تغییر بودن می باشند.
- ممکن است بعضی لپ تاپ ها مانند Microsoft’s Surface Pro2 برای باز شدن طراحی نشده باشند. برای این کار تعمیرکاران باید با یک حرارت دهنده ی مخصوص، موانع اطراف صفحه نمایش را ذوب کنند تا بتوانند آن را باز کنند. همچنین در بعضی لپ تاپ ها مانند MacBook ها کارت گرافیک ، سی پی یو و رم روی یک برد لحیم شده اند و نمی توان هیچ یک از اجزا را جدا کرد و آن را با قطعه جدید جایگزین نمود.
- با وجود تمام این نکات حتی اگر بتوانید لپ تاپ را باز کنید و قطعات را جایگزین کنید باز هم این مشکل را دارید که اکثر تولیدکنندگان خدمات گارانتی به لپ تاپ باز شده ارائه نمی دهند. بنابراین برای جلوگیری از بروز این مشکل بهتر است کار را به کاردان سپرده و با مراجعه به نمایندگی رم مورد نظر را تعویض یا تعمیر کنید.
انتخاب رم مناسب با توجه به میزان استفاده کاربر از لپ تاپ
- میزان استفاده از سیستم برای کاربرانی که خیلی کم از سیستم استفاده می کنند یا برای وب گردی، ایمیل و گوش دادن به موسیقی احتیاج به رمی در حدود میزان یک تا دو گیگابایت خواهد بود.
- میزان استفاده از سیستم برای کاربرانی که کمی بیشتر از سیستم استفاده می کنند و یا کارهایی مثل وب گردی، ایمیل، کار با واژه پردازها، برنامه های گرافیکی ساده و بازی های فلش، گوش دادن به موسیقی و تماشای فیلم و چندوظیفه ای را دارند با میزان رم مورد نیاز دو تا چهار گیگابایت می باشد.
- میزان استفاده از سیستم برای کاربران قوی یا دانشجویان وکارهای وب گردی، ایمیل، کار با واژه پردازها، ویرایش عکس و فیلم، برنامه های گرافیکی و بازی، چندوظیفه ای متمرکز به میزان رم چهار تا هشت گیگا بایت خواهد بود.
- میزان استفاده از سیستم برای کاربران حرفه ای، گیمرها، طراحان گرافیکی، گیمرهای حرفه ای و یا افرادی که ویرایش چندرسانه ای، ویدئوهای با کیفیت بالا و طراحی مدل های گرافیکی سه بعدی انجام می دهند به علاوه پشتیبانی از چندوظیفه ای فشرده، به میزان رم هشت تا شانزده گیگابایت احتیاج خواهند داشت.
چه زمانی رم لپ تاپ دست دوم را ارتقاء دهیم؟
۱- زمانی که با باز کردن چند نرم افزار با هم و یا حتی موقع باز کردن یک برنامه با سرعت خیلی پایین مواجه شدید و زمان باز شدن برنامه ها طولانی شده است، در صورتی که از قدرت پردازنده مطمئن هستید، یکی از مواردی است که باید به فکر افزایش رم باشید.
۲- ممکن است هنگامی که در حال ارتقای سیستم عامل قدیمی یا نصب نرم افزارهای جدید یا سنگین مانند اتوکد، فتوشاپ یا افترافکت می باشید و به خصوص اگر سیستم قدیمی باشد با مشکل کمبود رم مواجه می شوید.
۳- نصب سخت افزار هم مانند نرم افزار نیاز به رم را نمایان می کند. نصب سخت افزار جدید مانند کارت گرافیک که مقداری از رم خودش را از ماژول های رم مادربورد میگیرد به طور حتم، ما را نیازمند افزایش رم خواهد کرد.
۴- زمانی که پیام خطای Out Of Memory یا Low Memory (کمبود حافظه) را دریافت نمودید باید به فکر تعویض رم بیفتید.