سی پی یو لپ تاپ دست دوم
سی پی یو لپ تاپ دست دوم یکی از اجزای اصلی کامپیوترها و لپ تاپ ها، می باشد. مخفف کلمه Central Procesing Unite ، به معنای واحد پردازش مرکزی سیستم است. در واقع پردازش تمامی قسمت های لپ تاپ بر عهده این قطعه مهم خواهد بود که دستورات و اطلاعات را مورد بررسی قرار می دهد. در موقع خرید، یکی از نکات مهم، نوع سی پی یو لپ تاپ دست دوم و میزان کشش آن می باشد زیرا که این بخش را مغز کامپیوتر می نامند. سی پی یو ها تنها واحد پردازشی لپ تاپ ها نمی باشد ولی از مهمترین آنها هستند و ارزش زیادی در بین قطعات دارند. سی پی یوهای لپ تاپ دست دوم همه دستورات سخت افزاری و نرم افزاری سیستم را دریافت کرده و سپس آن ها را توسط عملگرهای منطقی، محاسبات ریاضی و انواع مقایسه ها مورد پردازش قرار خواهد داد.
سی پی یو با دیگر بخش های سخت افزاری تعامل می کند و کارهای آن ها را برنامه ریزی خواهد کرد. این برد مربع مانند روی برد تمام موبایل ها، تبلت و لپ تاپ ها ، کامیپوتر و تلویزیون وجود دارد. درواقع CPU ها را می توان به مغز انسان تشبیه نمود. یک انسان بدون اندام ها می تواند به زندگی ادامه دهد ولی بدون مغز هرگز. سی پی یو لپ تاپ های دست دوم نیز همین طور بوده و در واقع تمام تحلیل و بررسی ها پردازش های سخت افزاری و نرم افزاری دیگر قسمت ها را انجام داده و بدون این قطعه در واقع دستگاه شما روشن نخواهد شد و کارایی خود را از دست می دهد و شما دیگر نخواهید توانست از آن استفاده کنید.
فروشگاه اینترنتی اطلاع گستر ارائه دهنده انواع لپ تاپ کارکرده با بهترین قیمت ها و بالاترین کیفیت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
مشخصه های مهم CPU
سه مشخصه مهم سی پی یو لپ تاپ دست دوم که تاثیر بسیار زیادی در توانایی انجام کار آنها دارند، هسته های پردازشگر، حافظه ی Cache و سرعت عملکرد پردازشگر می باشند.
حافظه Cache
یکی از مشخصه های مهم پردازنده ها، در واقع حافظه ی کش Cache می باشد. این حافظه چندین مگابایت فضای ذخیره سازی اطلاعات را در خود دارد که باعث افزایش قیمت CPU می باشد. هرچقدر حافظه ی کش CPU بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت و همچنین سرعت عملکرد CPU هم بیشتر خواهد شد. اطلاعاتی که در کش ذخیره شده در خود حافظه (Cache) باقی مانده و این بخش وظیفه ی حفظ داده ها را دارد. پردازنده برای کار با داده، ابتدا حافظه ی کش را چک خواهد نمود و پس از نیافتن اطلاعات، به سراغ حافظه های دیگر از جمله رم خواهند رفت.
سرعت عملکرد سی پی یو
یکی از مهم ترین شاخصه هایی که درهنگام تهیه نمودن یک CPU باید به آن توجه شود، سرعت عملکرد پردازش می باشد. در واقع سرعت پردازنده تعداد فعالیتی می باشد که یک هسته می تواند در طول یک ثانیه انجام دهد که واحد آن هرتز است. هرچقدر سرعت عملکرد پردازنده بیشتر باشد سرعت انجام کار بالا تر رفته و عملکرد دستگاه بهتر خواهد شد. قیمت این شاخصه نیز ارتباط مستقیم با سی پی یو لپ تاپ دست دوم دارد، که در واقع سرعت عملکرد بیشتر معادل با هزینه ی بیشتری برای دریافت CPU می باشد.
هسته های سی پی یو
مورد بعدی از مهمترین های شاخص ها، هسته های پردازشگر می باشد. این هسته ها هرکدام به صورت مستقل، عملیات پردازش را انجام می دهند. در حال حاضر هسته های CPU از یکی بیشتر می باشد و ۲، ۴، ۸ و یا حتی ۱۶ هسته ای در بازار می باشند. هر چقدر تعداد هسته ها بیشتر باشد امکان سریعتر پردازش کردن دستورات داده ها خواهد بود.
البته افزایش تعداد هسته ها همیشه دلیل بر افزایش سرعت پردازش هسته نیست زیرا هنوز هم چیپ هایی هستند که تعداد هسته ی بالایی دارند ولی از روش عملکرد پردازش موازی استفاده نخواهند کرد. امروزه با پیشرفت تکنولوژی این هسته ها می توانند درون خود به دو هسته ی مجازی تبدیل گردند.
انواع سی پی یو لپ تاپ دست دوم از گذشته تاکنون
شرکت اینتل یکی از پر قدرت ترین شرکت ها در زمینه ی ساخت انواع چیپ خصوصاً چیپ های GPU و CPU بوده است. پس از این شرکت، شرکت AMD می باشد که چیپ های خوبی را تولید و می نماید ولی کیفیت این چیپ ها در مقایسه با چیپ های اینتل ضعیف تر می باشد. در رتبه های بعدی شرکت های IBM و Nvidia می باشند که به مراتب کیفیت چیپ هایشان از دو شرکت بالایی کمترند.
انواع چیپ های شرکت اینتل
- core 2 solo
- core 2 Due
- core 2 quad
- core i 3
- core i 5
- core i 7
انواع مدل های سی پی یو لپ تاپ دست دوم و تفاوت آنها
چندین سال است که پردازنده هایcore i3 ، core i5 ، core i7 روانه بازار شده و مردم این مدل ها را به خوبی می شناسند. با این حال خیلی از افراد هنوز هم در انتخاب نوع پردازنده تردید دارند و آشنایی زیادی با آن ندارند. در ادامه مقاله به شرح سی پی یو لپ تاپ دست دوم برای خریدی آسان می پردازیم.
انواع نسل های CPU اینتل
پردازنده Core i7 نسبت به Core i5 و نیز Core i5 نسبت به Core i3 قوی تر می باشند. اعدادی که کنار نام این پردازنده ها آمده است، تنها بیانگر توان نسبی پردازنده در پردازش هستند.
رده بندی های CPU های اینتل
رده بندی پردازنده ها از مدل های سلرون (Celeron) و پنتیوم (Pentium)، که به ترتیب دارای ۱ و ۲ ستاره هستند شروع خواهد شد. یعنی این سی پی یو ها در پایین ترین رده بندی قرار گرفته و به همین ترتیب، پردازنده های Core i3 دارای سه ستاره، پردازنده های Core i5 دارای چهار ستاره و پردازنده های Core i7 دارای پنج ستاره می باشند.
تعداد هسته سی پی یو لپ تاپ دست دوم
در سی پی یو لپ تاپ دست دوم هر چقدر تعداد هسته ها بیشتر باشد، تعداد کارهایی که به طورهم زمان با هم پردازش می شوند نیز بیشتر است. کم ترین تعداد هسته ها را پردازنده های Core i3 که تنها دو هسته است، دارد. پردازنده های Corei5 (به جز پردازنده Corei5-661 ) دارای ۴ هسته می باشند. پردازنده Corei5-661 پردازنده ای دو هسته ای و با سرعت پردازش معادل ۳.۳۳ گیگا هرتز است که معادل آن پردازنده Corei3-560 با سرعت پردازش ۳.۳۳ گیگاهرتزی می باشد، که خرید آن مقرون به صرفه تر است.
حافظه Cache سی پی یو لپ تاپ دست دوم
وقتی که پردازنده با تکرار پردازش اطلاعات مشابه مواجه می شود، در حافظه کش خود، این اطلاعات تکراری را ذخیره کرده تا با سرعت بیشتری بتواند پردازش را انجام نماید. این حافظه، مانند حافظه RAM است و تنها تفاوت آن با رم سرعت بالاتری است که دارد. پس هر چقدر مقدار حافظه کش سی پی یو لپ تاپ دست دوم بیشتر باشد، سرعت پردازش سی پی یو نیز بالاتر است.
انواع تکنولوژی CPU ها
بعضی از سی پی یو ها به دلیل داشتن نوعی تکنولوژی خاص سرعت پردازش بیشتری را دارند. به طور مثال دو پردازنده با شرایط کاملا یکسان را در نظر بگیرید. با این تفاوت که یکی از پردازنده ها دارای تکنولوژی Turbo Boost یا Hyper Threading باشد. پردازنده ای که دارای یکی از این دو تکنولوژی می باشد، دارای سرعت پردازش بیشتری است.
تکنولوژی Turbo Boost
این تکنولوژی امکان افزایش توان سرعتی را در زمان، به صورت فعال به پردازنده می دهد. البته بالاترین میزان سرعت در هر لحظه به فاکتورهای مختلفی وابسته می باشد. به فاکتورهایی مانند تعداد هسته های فعال پردازنده، میزان نسبی جریان مصرفی، میزان نسبی انرژی مصرفی، میزان دمای پردازنده و… بستگی خواهد داشت.
تکنولوژی Hyper Threading
این تکنولوژی برای پردازش همزمان چندین تسک در یک هسته تولید شده است زیرا، یک هسته ی سی پی یو می تواند در آن واحد تنها به پردازش یک Thread مشغول گردد.
مدل های مختلف سی پی یو لپ تاپ دست دوم
زمانی که بدانید از لپتاپ خود چه انتظاری دارید، میتوانید پردازنده لپ تاپ متناسب با کار خود را انتخاب نمایید. در ادامه برای هر ویژگیهای هر پردازنده توضیحاتی داده شده است که آن را معرفی خواهیم نمود.
پردازنده Core i3 : سی پی یو لپ تاپ دست دوم لپتاپهای مقرون به صرفه
پردازندههای Core i3 ، مناسب برای لپ تاپ های مقرون به صرفه هستند که برای انجام کارهای روزمره مناسب بوده و اغلب لپتاپهای با قیمت مناسب، از این سری پردازنده استفاده کردهاند. در دو نوع دو هستهای و چهار هستهای ارائه خواهند شد.
پردازنده Core i5 : سی پی یو لپ تاپ دست دوم جهت لپتاپهای سری میانرده
Core i5 پردازنده لپ تاپ قوی تری نسبت به Core i3 بوده که چهار هسته ای می باشد. این پردازنده قادر به انجام وظایف سنگینتری نسبت به Core i3 خواهد بود. وظایفی مانند بازی با پیچیدگی، گرافیک و مالتی مدیا با این مدل راحت تر خواهد بود.
پردازندههای Core i7 : سی پی یو لپ تاپ دست دوم برای لپتاپ پرچمدار و گیمینگ
پردازنده لپتاپ Core i7 از پرقدرت ترین های سی پی یو لپ تاپ دست دوم می باشد که در سه مدل مختلف چهارهستهای و یک مورد، شانزده هستهای می باشد. این پردازنده در حال حاضر فقط در لپتاپهای رده بالا و گیمینگ استفاده شده است.
پردازنده Core i9 : سی پی یو لپ تاپ دست دوم جهت لپتاپهای قدرتمند و گیمینگ
قدرت این مدل از مدل قبلی بازهم بیشتر می باشد. این مدل دارای شش هسته Hyper-Threaded و Turbo-Boosted و سرعت بالای اورکلاک بوده که از ویژگیهای این پردازنده است.
معانی حروف در پردازنده های لپ تاپ
در انتهای پردازندههای اینتل حروفی مانند H ،U ، HK و HQ وجود داشته که این حروف نشاندهنده کاری هستند که آن پردازنده قادر به انجام آن است. پردازندههای اینتل که در انتهای نام آنها حروف H ،HQ یا HK وجود دارد، پردازندههایی از نوع رده بالا می باشند و باید برای کارهایی مانند ویرایش فیلم و عکس، بازیها و برنامههای سنگین استفاده خواهد شد.
پردازندههایی که در انتهای نام خود حروفی مانند U و Y دارند، پردازندههایی هستند که با برقراری تعادل در مصرف برق، به حفظ عمر باتری کمک مینمایند که بیشتر برای کارهای میناستریم مناسب می باشند. اینتل سال ۲۰۱۸ سری جدیدی از پردازنده را معرفی کرد که حرف G را در انتهای نام خود دارند مانند پردازنده Core i7 8705G . در حال حاضر، تعداد خیلی کمی لپتاپ از این پردازنده در مدل های خود دارند.
انتخاب بهترین سی پی یو لپ تاپ دست دوم کاری
برای اکثر کاربران، تعداد هسته سی پی یو لپ تاپ دست دوم از مهمترین فاکتورهای یک پردازنده محسوب می گردد. هر هسته، نشان عملکردی می باشد که ارائه میکند. پردازندههای شش هستهای Core i7 پنجاه درصد عملکرد بالاتری نسبت به پردازندههای چهار هستهای دارند که وظایف را بهتر اجرا میکنند. برای انجام کارهای روزمره مانند کار عادی در وب و تولید محتوا، پردازنده دو هستهای با Hyper-Threading مانند Core i3-U38130 میتواند نیاز شما را برطرف نماید. اگر به دنبال انجام کارهایی سنگین تر مانند ویرایش فیلم، مدل سازی سه بعدی و یا عکاسی حرفهای می باشد باید از پردازنده چهار هستهای استفاده نمایید. پردازندههای سری Core در لپتاپهای اینتل، قیمت گرانتری دارند که ممکن است خرید آنها برای خیلی از کاربران ممکن نباشد.
بنابراین برای این دسته از کاربران، لپتاپهای با پردازنده سلرون و پنتیوم گزینه مناسبی خواهد بود. به طور مثال، سلرون N3160 یک پردازنده معمولی است که در لپ تاپهای ویندوزی و کروم بوک عملکرد بسیار عالی دارد. زمانیکه با این پردازنده کار می کنید، عملکرد آن بسیار نزدیک به سلرون ۳۲۱۵U می باشد و در واقع سلرون ۳۲۱۵U عملکرد بهتری ارائه کرده، در حالی که سلرون۳۱۶۰ N مصرف باتری زیباتری دارد.پردازندههای سری N عمر باتری را حفظ کرده اما عملکرد ضعیفتری دارند. پردازندههای پنتیوم و سلرون با حروف U و Y عملکردی بهتری داشته ولی مصرف باتری بالاتر و در نهایت عمر کمتر باتری در انتظار سیستم می باشد. در این مقاله سعی بر آن شد تا نگاهی کلی و تقریباً کامل به انواع پردازنده های لپ تاپهای شرکت اینتل و سایر شرکت ها داشته باشیم و بهترین لپتاپهایی که از این CPU در ساختار خود بهره بردهاند، شناخته گردند.