روش یافتن شماره سریال کامپیوتر یا لپ تاپ دست دوم در ویندوز ۱۰
شماره سریال، شناسه ای منحصر به فرد و مخصوص هر دستگاهاست. شماره سریال تشکیل شده از تعدادی عدد، حروف و علامتهاست. که تولیدکنندگان دستگاه ها برای شناسایی دقیق دستگاه تولیدی خود از آن استفاده می کنند. شماره سریال جهت ارائه خدماتی نظیر پشتیبانی فنی و یا ضمانت (گارانتی) وهمچنین جهت ردیابی دستگاه در قسمت پشت یا روی دستگاه یا داخل بخش نرم افزاری دستگاه، آن را قرار می گیرد.
شماره سریال دقیق هر مدل لپ تاپ یا کامپیوتری (Computer / Laptop) را می توانید. به روش های مختلفی و در مراحل بسیار ساده ای که در این مقاله بصورت کامل توضیح خواهیم داد، پیدا کنید. در ادامه مقاله “شماره سریال کامپیوتر یا لپ تاپ دست دوم” به معرفی چند روش عملی می پردازیم:
⦁ استفاده از روش Command Prompt
برای استفاده از این روش ابتدا در روی صفحه کیبورد لپ تاپ یا کامپیوتر خود، دکمههای Win + R را همزمان به پایین فشار دهید.تا در صفحه نمایش، پنجره ای به نام پنجره run باز شود. سپس در پنجره run ، واژهcmdرا تایپ کنید. سپس روی دکمه ok کلیک کنید.
بعد از باز شدن پنجره جدید که معمولا دارای پس زمینه ای مشکی رنگ می باشد. مقابل C:\Users\notebook>یا C:\WINDOWS\SYSTEM32>دستور wmic bios get serialnumber را تایپ کنید. سپس روی دکمه اینتر enter در صفحه کیبورد لپ تاپ یا کامپیوتر خود، کلیک نمایید. تا دستور درخواست شماره سریال، اجرا شده و شماره سریال لپ تاپ یا کامپیوتر خود را مشاهده کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید. بعد از اجرای دستور درخواست شماره سریال، در خط پایین دستور و پایین SerialNumber شماره سریال مخصوص دستگاه خود را خواهید دید.
⦁ استفاده از روش windows PowerShell (شماره سریال کامپیوتر یا لپ تاپ دست دوم)
مطابق تصویر زیر بر روی علامت پنجره، که در گوشه چپ و پایین صفحه نمایش قرار دارد، راست کلیک کرده سپس بر روی گزینه windows PowerShell (Admin) کلیک کنید تا پنجره ای جدید که محیط پاورشل می باشد و معمولا دارای پس زمینه ای آبی رنگ می باشد، باز شود.
دستور gwmi win32_bios | flSerialNumber را در قسمت جلوی PS C:\WINDOWS\System…> تایپ کرده و سپس روی کلید اینتر Enter در صفحه کیبورد لپ تاپ یا کامپیوتر خود کلیک کنید تا دستور درخواست شماره سریال، اجرا شده و شماره سریال اختصاصی لپ تاپ یا کامپیوترتان نمایش داده شود.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، شماره سریال اختصاصی لپ تاپ یا کامپیوترتان، در خط پایین دستور، نمایش داده می شود.
⦁ استفاده از روش BIOS settings
برای دیدن بخش Bios در سیستم خود، باید ابتدا کامپیوتر یا لپ تاپ خود را، ریستارت restart کنید و در هنگام روشن شدن دوباره یا به اصطلاح بالا آمدن ویندوز، بسته به نوع لپ تاپ یا کامپیوترتان، یکی از دکمه های F1 ، F2 ، F10 و یا دکمه Delete در روی صفحه کیبورد خود را به پایین فشار دهید. تا وارد بخش Bios سیستم خود که معمولا دارای صفحه ای آبی رنگ است شوید.
بعد از ورود به محیط Bios در قسمت Main و در جلوی گزینه System-unit serial number می توانید شماره سریال لپ تاپ یا کامپیوتر خود را مشاهده کنید.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید، شماره سریال لپ تاپ یا کامپیوتر مد نظرتان در قسمتی که توضیح داده شد را خواهید دید.
نکته: روش دیگری نیز برای پیدا کردن شماره سریال است. که آن روش استفاده از اپلیکیشن های بارکد خوان می باشد. در بسیاری از سیستم ها، تولید کنندگان، شماره سریال را بصورت بارکد در روی سیستم و یا پشت آن به صورت برچسب به همراه سایر اطلاعات سیستم، درج می کنند. که البته شماره سریال بصورت بارکد درج می شود. برای دیدن آن نیاز به اپلیکیشن بارکد خوان دارید.
نکته: در فاکتور خرید لپ تاپ یا کامپیوتر، شماره سریال ذکر شده است. روش های بالا برای زمانی مفید هستند که بنا به دلایلی فاکتور خرید خود را گم کرده باشید.