انواع اسکنر کارکرده
انواع اسکنر کارکرده در اندازه های متنوع برای کارهای روزمره در دفتر یا محل کار افراد، کار اسکن اسناد را انجام می دهند. برای انتخاب انواع اسکنر کارکرده، باید به نیاز هر فرد توجه گردد زیرا در بازار انواع و اقسام مدل ها با برندهای گوناگون وجود دارد. هدف اصلی در اسکن کردن به دو دسته تقسیم می گردد. یک مورد عکس ها و اسناد یا اوراق بوده و از طرف دیگر ممکن است اسکن کتاب، کارت، مجلات و .. باشد. فکرکردن در مورد جزییات فایلی که قرار است اسکن نمایید به انتخاب شما کمک بسیاری خواهد نمود.
امروزه اسکنرهای دوبعدی و بالاتر در بازار موجود است. شما برای اسکن فایل ها یا عکس ها نیاز به یک اسکنر مسطح با صفحه شیشه ای بزرگ داشته که بر روی آن اسناد، کتب یا موارد مشابه را قرار خواهید دهید. انواع اسکنر کارکرده از لحاظ وضوح و قدرت دریافت تصاویر به دسته های مختلفی تقسیم بندی خواهند شد. انواع اسکنر کارکرده به طور معمول به چهار دسته تقسیم می شوند که در ادامه آن را شرح خواهیم داد.
فروشگاه اینترنتی اطلاع گستر ارائه دهنده انواع لپ تاپ کارکرده با بهترین قیمت ها و بالاترین کیفیت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.
دسته بندی انواع اسکنر کارکرده
- اسکنرهای Flatbed یا رومیزی
- اسکنرهای Sheet fed ( لنز این اسکنر ثابت بوده و کاغذ با سرعت استاندارد از جلوی لنز عبور خواهد کرد و اسکن می گردد)
- اسکنرهای Handheld (به جای حرکت لنز اصلی توسط موتور، کاربر باید با دست کارهای اسکن را انجام دهد)
- اسکنرهای Drum (این اسکنرها بیشتر توسط شرکت های چاپ و نشر مورد استفاده قرار گرفته و تصاویر فوق العاده خوب، اسکن می نماید)
بخش های تشکیل دهنده انواع اسکنر کارکرده
بخش های اصلی یک اسکنر CCD آینه، هد، اسکن، صفحه شیشه ای، لامپ، عدسی، کاور یا درپوش، موتور، میله های تثبیت کننده، کمربند، منبع تغذیه، پورت و مدار کنترلی می باشند.CCD بخش اصلی اسکنر می باشد که در واقع چشم آن بوده که برای ثبت تصاویر استفاده می شود. این CCD ها مجموعه ای از دیودهای حساس به نور هستند که می توانند نود را به بار الکتریکی تبدیل کنند. در اسکنرها پرتوهای نور پس از گذشتن از عدسی و برخورد به آینه ها، به CCD می رسد و ثبت تصویر را ممکن خواهد نمود. البته این امکان وجود دارد که جزییات کار در برخی مدل ها و برندها متفاوت از سایر مدل ها است.
برای اجرای پروسه اسکن مراحل مختلفی لازم می باشد تا یک سند به طور موفقیت آمیز اسکن گردد. در ادامه مراحل کار اسکنر رومیزی Flatbed را شرح می نماییم. کاغذ را روی بخش شیشه ای دستگاه قرار می دهیم و درپوش را می بندیم. بخش داخلی درپوش با رنگ سفید یا مشکی پوشانده شده است.
با لامپی که در برای روشن کردن سطح کاغذ در زیر شیشه اسکنر گذاشته شده است این کار انجام خواهد شد. در اسکنرهای جدید لامپی از نوع فلورسنت کاتدی یا لامپ زنون می باشد در حالی که در اسکنرهای قدیمی تر از لامپ فلورسنت معمولی استفاده می شده است. بخش هد اسکن شامل آینه ها، عدسی ها، فیلتر و CCD می شود که به آرامی توسط یک تسمه که به موتور وصل می باشد، سطح کاغذ را بررسی می کند.
با یک بار حرکت هد از بالا تا پایین کاغذها، عملیات اسکن کاغذها به معنی اتمام رسیدن عملیات اسکن خواهد بود. بعد از انتقال تصویر سند به آینه، تصویر روی عدسی منعکس شده و عدسی می تواند تصویر را فوکوس کند. سپس تصویر به سه فیلتر رنگی سبز، قرمز و آبی تقسیم خواهد شد و توسط CCD دریافت و ثبت می گردد و مجدد فیلترها توسط نرم افزار مرتبط با اسکن جمع آوری شده و نتیجه تصویری تمام رنگی خواهد شد.
وضوح و عمق تصویر انواع اسکنر کارکرده
انواع اسکنر کارکرده از لحاظ عمق و وضوح تصاویر در مدل های مختلفی ارائه می گردند. در بیشتر موارد اسکنرها با رزولوشن سخت افزاری ۳۰۰ نقطه در اینچ ( حداقل استاندارد لازم برای اسکنرها) می باشد. در کیفیت نهایی اسکن دقت موتورهم مهم می باشد. اسکنرهایی که لامپ زنون دارند نسبت به اسکنرهای فلورسنتی دارای تصویر با کیفیت و وضوح بیشتری هستند. یکی دیگر از ویژگی های دیگری که بر کیفیت اسکنرها تاثیر دارد عمق بیت می باشد که با عمق رنگ نیز شناخته خواهد شد. حداقل عدد لازم برای ایجاد تمام رنگ ها در یک اسکنر۲۴ بیت می باشد.
اسکنرهای رنگی بازار از حداقل این ۲۴ بیت برای ذخیره تصاویر استفاده خواهند کرد. با این حداقل بیت شما می توانید پردازش تصاویر رنگی را انجام دهید ولی اگر نیاز به طیف رنگی بیشتری دارید باید دنبال مدل های بالاتری بگردید. بخش مهم در کار پردازش اسناد کاغذ به دیجیتال اسکنر، انتقال تصویر مرحله اسکن می باشد که لازم است این تصاویر انواع اسکنر دست دوم را به لپ تاپ انتقال نماییم. به طور کلی انتقال اطلاعات از انواع اسکنر کارکرده به کامپیوتر و برعکس، توسط چند پورت خاص انجام خواهد شد.
خرید انواع اسکنر کارکرده مناسب
خرید انواع اسکنر کارکرده مناسب به موارد زیادی بستگی دارد. نوع اسناد اسکن شده (متن، عکس، کتاب یا کارت)، سایز اسناد، میزان استفاده از دستگاه و فواصل استفاده از آن می تواند عوامل مهمی باشد. برای خرید انواع اسکنر کارکرده که تمام این موارد در آن لحاظ شود و همچنین قیمت مناسب داشته باشد مهم می باشد. با توجه به نیازهای خود و اینکه دقیقاً مشخص کنید چه دستگاهی نیاز دارید می توانید مدل های مختلف را سنجیده و با بودجه مناسب خریداری نمایید. در صورتی که نیاز دارید در بیشتر اوقات تصاویر یا اسناد را اسکن کنید اسکنرهای عادی مناسبند ولی در صورتی که قصد دارید کتاب، صفحات مجلات، تمبر، اسلاید، کارت ویزیت و حتی نگاتیو عکس را هم اسکن نمایید، اسکنرهای مخصوصی برای این کارهای تخصصی وجود دارد که می توانید آنها را تهیه نمایید.
همچنین در صورتی که نیاز به اسکن پوسترهایی با سایز A3 هستید باید از یک اسکنر بزرگتر استفاده نمایید و خرید اسکنر مناسب سایز A4 باعث ایجاد سختی کار با اسکنر خواهد شد. اگر اسکن مواردی را دارید که نمونه اصل آن مهم می باشد، باید از نمونه رومیزی آن صرفه نظر کرده و نمونه های دیگر مانند اسکنر Sheet feederانتخاب نمایید. در این نوع اسکنر اسناد در پوششی پلاستیکی قرار گرفته و سپس در اسکنر گذاشته خواهند شد. همچنین اگر نیاز به سرعت اسکن دارید نمی توانید از اسکنر رومیزی استفاده نمایید. زیرا این اسکنرها سرعت پایینی داشته و برای هر اسکن صفحه، باید عملیات به صورت مجدد تکرار گردد.
مزیت اسکنر Sheet Feeder این است که شما می توایند کاغذها را یک بار در اسکنر گذاشته و منتظر تمام شدن عملیات اسکن شوید. در صورتی که کاغذهایی ضخیم تر مانند کارت ها نیاز به اسکن دارند می خرید یک ADF (Automatic Document Feeder ) را خریداری کنید که توانایی اسکن خودکار تعداد بزرگ کاغذ را با سرعتی بالا و در یک مرحله خواهند داشت. در صورتی که اسکن دو روی کاغذ در یک بار اسکن مورد نیاز شما می باشد پیشنهاد می گردد از اسکن Duplex به معنی اسکن دو روی کاغذ در یک بار اسکن استفاده نمایید. چنانچه نیازی به این گونه اسکنرها ندارید، پیشنهاد می شود که هزینه اضافی صرف خرید آنها ننمایید.
رزولوشن انواع اسکنر کارکرده
برای اسکن اسناد متنی رزولوشن یا همان وضوح تصویر مساله مهمی نمی باشد. زیرا تفکیک تصویر تا ۲۰۰ نقطه در اینچ برای اینکه تصویری با کیفیت مناسب دریافت کنید، کافی است. تقریباً همه اسکنرها حداقل با رزولوشن ۳۰۰ نقطه بر اینچ تولید شده اند ولی برای تصاویر بهتر است رزولوشن ۶۰۰ نقطه بر اینچ عملیات اسکن را انجام نمایید تا زمان پرینت عکس به کیفیتی مورد قبول دست پیدا کنید.
ویژگی های مهم در خرید انواع اسکنر کارکرده
دقت وضوح تصویر در انواع اسکنر کارکرده
مساله مهم در خرید انواع اسکنر کارکرده، دقت وضوح تصویر و لامپ تصویر اسکنر خواهد بود که واحد آن دی پی آی یا dpi یا نقطه در اینچ نامیده می شود و هر چقدر که این واحد dpi بزرگتر باشد ارزش اسکنر و کیفیت آن بالاتر خواهد رفت.
اسکن فیلم با آداپتور Tranparency
در صورتی که نیاز به اسکن فیلم یا اسلاید دارید، حتماً باید اسکنر شما به گزینه Tranparency مجهز باشد. اگر آداپتور بر روی خود اسکنر نداشته باشد باید به صورت یک وسیله جانبی به اسکنر اضافه گردد. بعضی از شرکتها مانند اپسن از یک آداپتور Tranparency برای اسکن نگاتیو و عکسهای دوربین در اسکنرهای تولید شده خود استفاده میکنند که برای کارکردهای خانگی یا کوچک پیشنهاد خوبی می باشد.
انتخاب اسکنر (ADF (Automatic document feeder
ممکن است که شما تعداد زیادی سند برای اسکن داشته باشید که می توانید با این اسکنر در حجم بالا این کار را انجام نمایید.
انتخاب اسکنر با رابط یا Interface
اسکنر در رابطه با لپ تاپ نیاز به رابط خواهد داشت. یکی از مهمترین نکات ارتباط اسکنر با رابط های پشتیبانی لپ تاپ می باشد. مثلاً اگر لپ تاپ از USB2 استفاده می کنید حتماً اسکنر همین نوع را انتخاب کنید.
عمق رنگ انتخاب انواع اسکنر کارکرده
تعداد رنگ هایی که اسکنر می تواند آن را شناسایی کند را عمق رنگ می نامند که واحد آن بیت در پیکسل است. حداقل شناسایی عمق رنگ اسکنر ۳۶ بیت رنگ است که معمولاً اسکنرهای خانگی تا ۴۸ بیت را هم ارائه می دهند. مشخص کردن اندازه اسکنر، سازگاری با سیستم عامل لپ تاپ، سازگاری با سخت افزار، قیمت و گارانتی از دیگر موارد مهم برای خرید اسکنر می باشد.
بهترین های انواع اسکنر کارکرده پرفروش
۱) اسکنر کانن مدل CanoScan LiDE 300
نقاط قوت :
کیفیت قابل قبول
برند معتبر
قیمت خوب
نقاط ضعف:
نداشتن قابلیت اسکن دورو
نداشتن اسکن نگاتیو
نداشتن تشخیص متن OCR
مشخصات :
امکان تکنولوژی اسکن: CIS
دارای رزولوشن اپتیکال: ۲۴۰۰ ×۲۴۰۰ dpi
دارای رزولوشن دیجیتال: ۱۹۲۰۰×۱۹۲۰۰ dpi
دارای عمق اسکنر: ۴۸ بیت
سرعت اسکنر رنگی:۱۰ ثانیه جهت کاغذ A4
سرعت اسکنر سیاه و سفید:۱۰ ثانیه جهت کاغذ A4
ورودی اسکن:A4
۲) اسکنر ای ویژن مدل ۱۲۵ AD
نقاط قوت:
زیبا بودن طراحی
داشتن قیمت مناسب
داشتن سرعت بالا
قابلیت تعریف عملکرد برای دکمه ها
امکان اسکن دو رو
نقاط ضعف :
ضعف در شیشه نگهدارنده کاغذ در زیر اسکنر
نبود اسکن نگاتیو
نداشتن قابلیت تشخیص متن OCR
مشخصات :
تکنولوژی اسکن: CCD
رزولوشن: ۶۰۰ dpi
عمق اسکن: ۲۴ بیت
سرعت اسکنر رنگی: ۲۰ برگ دورو
سرعت اسکنر سیاه و سفید: ۲۰ برگ کاغذ دورو
ورودی اسکنر: حداقل عرض: ۵۰ میلی متر
حداکثر عرض: ۲۱۶ میلی متر
حداقل طول: ۶۳٫۵ میلی متر
حداکثر طول: ۳۵۶ میلی متر
۳) اسکنر کانن مدل CanoScan LiDE 220
نقاط قوت :
فاقد کابل برق
امکان شناسایی عکسها
نقاط ضعف:
فاقد اسکن دو رو
فاقد اسکن نگاتیو
فاقد قابلیت تشخیص متن OCR
مشخصات :
دارای ۵ کلید (pdf *2, copy, photo, e-mail)
اتصال به کامپیوتربا پورت USB 2.0
امکان تشخیص خودکار اندازهی سند ارایه شده
امکان تشخیص خودکار Mode اسکن
دارای سرعت اسکن
۴) اسکنر تخت اچ پی مدل ScanJet Pro 2500 f1
نقاط قوت :
دارای امکان اسکن دو رو
امکان تشخیص متن OCR
نقاط ضعف:
فاقد اسکن نگاتیو
مشخصات :
دارای تکنولوژی اسکن: CMOS CIS
دارای رزولوشن اپتیکال: تخت ۱۲۰۰ ADF 600 dpi
دارای عمق اسکن: ۲۴ بیت
سرعت اسکنر رنگی: ۳ تا ۱۵ ثانیه بسته به وضوح
سرعت اسکنر سیاه و سفید: ۲۰ صفحه در دقیقه ADF
ورودی اسکنر: تخت و ADF
۵) اسکنر اسناد ای ویژن مدل AD250
نقاط قوت :
امکان اسکن دو رو
امکان تشخیص متن OCR
امکان اصلاح اسناد اسکن شده مشکل دار بصورت اتوماتیک (Deskew)
نقاط ضعف:
قیمت گران
مشخصات :
نوع تکنولوژی اسکن: CCD
دارای رزولوشن اپتیکال: ۶۰۰ dpi
دارای عمق اسکن: ۲۴ بیتی
سرعت اسکنر رنگی: در ۲۰۰ dpi برابر با ۸۰ صفحه
سرعت اسکنر سیاه و سفید: در ۲۰۰ dpi برابر با ۸۰ صفحه
ورودی اسکنر: حداقل عرض ۵۰ میلی متر