آیوی بریج (Ivy Bridge) نسل سوم پردازنده های اینتل
نسل سوم پردازنده های اینتل از معماری آیوی بریج که با استفاده از فناوری ساخت ۲۲ نانومتری تولید میشدند بهره می بردند. این پردازنده ها برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه شدند. آیوی بریج درواقع تنها مدل ارتقا یافته از سندی بریج بود. که از فناوری ساخت کوچکتری برای بهره گیری در لپ تاپ های دست دوم استفاده میکرد. همانند نسلهای قبل، اینتل در این نسل نیز برای اولین بار از تکنولوژی پردازندههای سه بعدی ” ترای- گیت ” استفاده کرد. که منجر به بهبود ۵۰ درصدی مصرف انرژی نسبت به ترانزیستورهای متداول ۲ بعدی میشد. اولین نمونه از پردازنده های ایوی بریج ، شامل ۱۳ مدل متفاوت چهار هسته ای بودند. این سری شامل شش پردازنده Core i7 ، شش پردازنده core i5 و یک پردازنده ویژه Core i7 با قابلیت اورکلاک برای استفاده در لپ تاپ های دست دوم ویژه گیم بودند.
ویژگی های نسل سوم پردازنده های اینتل در لپ تاپ های دست دوم
-
پشتیبانی از PCI Express 3.0
- PCI Express مخفف عبارت Peripheral Component Interconnect Express به مفهوم اتصال سریع تجهیزات جانبی کامپیوتر است ، PCI Express به صورت مخفف PCIE هم گفته می شود. PCI Express از طرح انتقال اطلاعات به صورت سريال استفاده می كند ، بنابراين در فركانس های بالاتر می تواند كار كند و نيز نرخ انتقال اطلاعات قابل دسترس در لپ تاپ های دست دوم وتجهیزات متصل به آن بطور همزمان در هر دو جهت (ارسال و دريافت داده ها) يكسان است.
-
توانایی پخش چند ویدئو به صورت همزمان
- این نسل از پردازنده ها قابلیت پخش چهار ویدئو ۴k به صورت همزمان دریک لپ تاپ دست دوم را دارند. به گونه ای که پردازش و بهینه سازی ویدئو حین پخش به سرعت درآن انجام میگیرد.
-
بهره مندی از گرافیک های سری HD
-
پردازنده های گرافیکی شرکت Intel بصورت مجتمع با پردازنده اصلی (CPU) ساخته می شوند به این معنی که در لپ تاپ دست دوم شما قسمت اعظمی ازحافظه پردازشگربا حافظه اصلی (RAM) به اشتراک گذاشته می شود. که این فناوری برای اولین بار در نسل سوم پردازنده های اینتل آیوی بریج مورد استفاده قرار گرفت.
-
-
بهبود عملکرد به میزان قابل توجه
- در این نسل از پردازنده های اینتل ۳ تا ۶ درصد بهبود عملکرد نسبت به نسل قبل در سرعت کلاک برابر حاصل شد. همچنین ادغام پردازنده گرافیکی تا ۶۸ درصد در لپ تاپ های دست دوم نسبت به نسل قبل بهبود یافت.
-
سازگاری با سوکت های پیشرفته تر
- این نسل از پردازنده های اینتل موسوم به آیوی بریج در لپ تاپ های دست دوم امکان سازگاری با سوکت های جدیدی نظیرLG 1155 ، LG 1356 و LG 2011 را داشت که برای مثال سوکت LGA 2011 که در نوامبر سال ۲۰۱۱ برای پردازنده های نسل سوم اینتل اماده شد ، قابلیت توربو اورکلاکینگ ، جهت استفاده در لپ تاپ هایی با کارایی بالا را داشت. این سوکت می تواند ۴۰ خط PCIe 3.0 و همچنین آدرس دهی یک حافظه چهارکاناله را پشتیبانی کند.
-
استفاده از فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری
- برای اولین بار در ساخت این نسل از پردازنده های اینتل از فرآیند ساخت ۲۲ نانومتری استفاده شد. برای درک بهتر این موضوع در نظر داشته باشید که اگربخواهید یک ترانزیستور ۲۲ نانومتری را با چشم غیر مسلح ببینید، باید چیپ حاوی آن را به اندازهی یک خانه وهزاران برابر بزرگ کنید .یک ترانزیستور ۲۲ نانومتری این قابلیت را دارد که بیش از ۱۰۰ میلیون بار در ثانیه روشن و خاموش شود. در نتیجه یک پردازنده که از ترانزیستورهای ۲۲ نانومتری استفاده میکند ۴۰۰۰ برابر سریعتر است و ترانزیستورهای آن ۵۰۰۰ برابر انرژی کمتری مصرف میکنند که در نوع خود بی نظیر است.
در پایان پیشنهاد می گردد جهت کسب اطلاعات تکمیلی با نسل سوم پردازنده های اینتل در لپ تاپ های دست دوم با بخش پشتیبانی اطلاع وب تماس حاصل فرمایید.
- بررسی نسل اول پردازنده های اینتل
- بررسی نسل دوم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل سوم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل چهارم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل پنجم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل ششم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل هفتم پردازنده های اینتل
- بررسی نسل هشتم پردازنده های اینتل